zondag, 17. juli 2005 - 8:38

Coureurs gaan mogelijk staken

Max Mosley en de coureurs kunnen het steeds minder goed met elkaar vinden. Dit is begonnen na de Amerikaanse Grand Prix waar Michelin haar zaken niet voor elkaar had, maar alles is inmiddels uit de hand gelopen en mogelijk gaan de coureurs binnenkort staken.

De coureurs en Max Mosley hebben geprobeerd een afspraak te maken, maar ook dit gaat niet van een leien dakje, eerst zou er vorige week worden vergaderd op Silverstone maar dit ging niet door. Het volgende voorstel staat op 1 augustus, maar dat valt in de vakantie van de teams en coureurs waardoor die daar dan geen zin in hebben.

David Coulthard is de voorzitter van de GPDA, een soort vakbond voor de coureurs, en de Schot verklaarde dat er een kansje bestaat dat er in de tweede helft van het seizoen kan gaan worden gestaakt door de rijders.

Volgens Coulthard gaat de vergadering van 1 augustus wel gewoon door, alleen zal een aantal rijders afwezig zijn.

"We hebben net in elf weken acht races verreden, dat is echt erg zwaar en dan heb je ook nog de PR-werkzaamheden en de testsessies. Rijders zijn toe aan vakantie en ik kan het me dus heel goed voorstellen dat een aantal rijders afwezig zal zijn bij de komende vergadering", verklaarde Coulthard. "Ook zijn er coureurs die graag weer even naar hun familie willen en dat wil ik ze niet afnemen."

"Ik hoop dat na de vergadering iedereen weer een veilig gevoel heeft, zo niet sluit ik een staking niet uit", sluit de Schot af.
Categorie:
Tag(s):