woensdag, 27. april 2005 - 22:44

Coureurs Minardi crashen tegen elkaar

Vandaag was de eerste testdag van Minardi op het Italiaanse privé-circuit van Ferrari, Mugello. Erg goed is het Engels/Italiaanse team echter niet begonnen, aangezien racecoureur Christijan Albers en testcoureur Chanoch Nissany met elkaar in de laatste bocht in aanraking kwamen, waarna beide bolides vervolgens grote schade opliepen.

De reden voor het ongeluk is nog niet duidelijk. De Nederlander reed in de nieuwe PS05, waar zijn Israëlische teamgenoot in de oude PS04B reed. Een woordvoerder heeft bevestigd dat beide bolides beschadigd zijn, maar wist ook te melden dat er niemand gewond is geraakt. Het team had de rest van de dag nodig om de bolides uiteindelijk te repareren.

De reden waarom het team aan het testen was, was omdat men gedurende de Grand Prix van San Marino veel problemen had met de nieuwe bolide. Teambaas Paul Stoddart was daarom ook niet verbaasd dat beide bolides de finish niet haalden. Of de problemen zijn opgelost voordat de Grand Prix van Spanje begint, is nog maar de vraag met zulke omstandigheden.

Ook maakte het team vandaag bekend dat de test met de Chinese coureur Marchy Lee, die gepland stond voor deze week, is uitgesteld. Het team liet weten dat de test wordt uitgesteld vanwege logistieke problemen. Het team wil de coureur namelijk optimaal testen om hem misschien in te zetten als derde coureur op de vrijdag.
Categorie:
Tag(s):