maandag, 24. oktober 2005 - 20:05

Cruijff en Mourinho ruziën rustig door

De koude oorlog tussen José Mourinho en Johan Cruijff is nog niet ten einde. Nadat de trainer van Chelsea eerder al fel uithaalde naar Cruijff, is het nu de beurt aan de legendarische nummer 14 om op de uitlatingen van de Portugees te reageren.

"Tussen spectaculair, gecontroleerd voetbal - wat ik verdedig en altijd zal verdedigen - en resultaatvoetbal zit een wereld van verschil", aldus de oud-trainer van onder meer FC Barcelona. "Een gewoon team moet aanvallen en verdedigen als het kan, maar een geweldig team met geweldige spelers moet altijd iets meer brengen. Het is ook belangrijk voor het voetbal zelf. Dat is de reden waarom ik niet hou van trainer die het resultaat boven alles zetten. Ze denken alleen aan zichzelf en niet aan het voetbal."

De Portugees zei eerder dat Cruijff hem niets hoefde te leren. Hij heeft immers alles al gewonnen wat een clubcoach kan winnen. Cruijff denkt hier anders over: "Ik zou hem kunnen leren net zo goed te spelen als Ajax in de jaren '70 of Barcelona in de jaren '90. Ik zou hem niet enkel leren te winnen en goed voetbal te spelen, maar ik zou hem ook leren respect bij andere mensen af te dwingen. Dat is namelijk veel belangrijker dan titels winnen."
Categorie:
Tag(s):