zondag, 12. juni 2005 - 20:09

Cultuur in recycling

Dordrecht

Barcelona, het zonovergoten centrum van Gaudi, tapas, kunst en cultuur. Een wervelende dynamiek om altijd bij je te dragen. Eeuwig heimwee voor wie er was. Een niet vervulde hunkering voor wie nog gaat. Maar ook de stad die haar milieuprobleem als kunst exporteert.

Nieuw en elk een unicum zijn tassen en hoeden gemaakt van banners. Stevig pvc, kleurig, waterdicht en draagkrachtig. Kunst in meer dan één opzicht. Maar vooral gemaakt voor dagelijks gebruik. Design dat tegen een stootje kan.

Demano is het merk en de bedenker van het concept. Ze waren al gespecialiseerd in het bedenken van milieuvriendelijke oplossingen voor niet te recyclen materialen. De stad Barcelona heeft jaarlijks zo’n 500 tentoonstellingen en events met daarbij gebruik van zo’n 300 pvc banners per keer. Speciaal ontworpen voor het bewuste evenement. En slechts voor een deel te recyclen. 30.000 m2 niet recyclebaar pvc was het probleem. Een unieke tassenlijn met bijpassende hoedjes is Demano’s oplossing.

De tassen zijn hip, kleurig en bovenal praktisch. Er zijn tal van modellen. Lekker handige brede schoudertassen tevens fietstas, grote weekendbags, shoppers en minieme stadstasjes. Ontwerpers als Julieta Suárez en Nina Pawlowski tekenen voor de ontwerpen. Het dessin komt van de banners en staat tevoren vast. Door de tassen zo uit te snijden dat er geen twee hetzelfde zijn is ook elk exemplaar uniek. En kunst. Zowel in vormgeving als in dessin. Extraatje is de feestelijke uitstraling die behouden blijft. Een eigenaar van een Demano Bannertas of hoed draagt altijd een stukje feest met zich mee. En natuurlijk de onovertroffen sferen van Barcelona.

Advies verkoopprijs: Tassen v.a. € 35,00
Verkoop- en productinfo: Interhal Benelux, tel: +31 (0) 78 69.929.90 of kijk op www.demano.net
Categorie:
Tag(s):