maandag, 12. september 2005 - 12:01

Cursus reanimatie kan levens redden

Veenendaal

De reanimatie-instructeurs bieden volgende maand nog éénmaal hun lessen aan onder de vlag van de Nederlandse Hartstichting. Hierna zullen de vrijwilligers zich in een eigen stichting met een samenwerking met de Hartstichting gaan inzetten voor het reanimatieonderwijs in de wijde regio. De voorbereidingen voor de verzelfstandiging lopen op hun eind en de eerste contacten voor bedrijfslessen zijn ook gemaakt. De komende periode vinden nog enkele cursussen plaats voor beginners en daarna zullen een aantal avonden gereserveerd zijn voor de herhalingslessen. Want naast leren reanimeren, blijft het belangrijk deze vaardigheden bij te houden.
<BR>De instructeurs bieden de cursus aan voor iedereen in en rond Veenendaal die reanimatie willen leren. Reanimeren is een belangrijke schakel in de overleving na ongevallen. Door stoppen van het hart, stopt ook de zuurstoftoevoer naar de hersenen

Dit geeft reeds na een paar minuten onherstelbaar letsel en belet het volledig herstellen van een slachtoffer. Reanimatie is niet alleen bij hartaanvallen een noodzaak, ook verslikking, verstikking of verdrinking kunnen aanleiding zijn reanimatie uit te voeren. De vrijwilligers van de Nederlandse Hartstichting geven daarom cursussen om deze vaardigheid onder de knie te krijgen.
De lessen bestaan uit een eenvoudige theorie in het geven van mond-op-mondbeademing en hartmassage. Voor de basale cursus is geen specifieke vooropleiding nodig, dus voor iedereen toegankelijk vanaf dertien jaar. Het programma ronden de cursisten af met een certificaat. De twee avondlessen kosten vijftien euro, dat is inclusief een instructieboek en koffie of thee. De twee uur durende cursus vindt plaats in het personeelsrestaurant van Woon – en Zorgcentrum De Engelenburgh aan de Kerkewijk 77 in Veenendaal en start rond acht uur ’s avonds. De lesavonden zijn maandag 3 en 10 oktober en dinsdag 4 en 11 oktober. Voor meer informatie of inschrijving is Hugo Helmes beschikbaar op telefoonnummer: 0318 – 516780.
Provincie:
Tag(s):