zondag, 17. juli 2005 - 13:24

CvdK Jan Franssen loopt Nijmeegse vierdaagse voor goed doel

Zwolle/Nijmegen

Als maandag de Nijmeegse wandelvierdaagse van start gaat staat voor een unieke Zwolse wandelclub de klok op ‘Middelhorst’; een woonvorm in Zwolle-zuid waar veelal mensen met het syndroom van Down wonen. De zes leden van deze wandelclub, waaronder Jan Franssen (oud burgemeester van Zwolle), lopen de vierdaagse voor een goed doel.

De wandelclub is vorig jaar opgericht. Mede op initiatief van Jan Franssen, de huidige CvdK van Zuid-Holland en voormalig burgemeester van Zwolle. Nog steeds heeft Franssen een behoorlijke binding met de Overijsselse hoofdstad. Zo is hij regelmatig te gast bij FC Zwolle en woont zijn zuster Sieta Vermeulen, ook lid van dezelfde wandelclub, in Zwolle. Samen met horecaondernemer Hans Borrel, Anja Siemons, Garry de Boer en Ilona de Rijke vormen de zes een bijzondere wandelclub. Met sponsorgelden beginnen zij maandag aan de vierdaagse van Nijmegen om aan het eind van de week een, hopelijk, aanzienlijk bedrag bij elkaar gelopen te hebben waarmee zij de bewoners van de Middelhorst een groot plezier gaan doen.

Immers deze mensen, in leeftijd variërend van 20 tot zestig jaar, hebben wekelijks op woensdagavond hun gezellige avond. Dan worden er van allerlei spelletjes en leuke evenementen bedacht en georganiseerd. Dat kost geld maar dat kan niet uit de reguliere financiën betaald worden. De zogeheten woensdagavondpot is leeg en daar dreigen deze bewoners de dupe van te worden. Reden voor de wandelclub om geld in te zamelen. Er zijn al toezeggingen binnen maar meer is welkom. Jan Franssen voelt zich zo betrokken bij deze woonvorm voor mensen met het syndroom van Down dat hij de komende week vrijaf heeft genomen en zich volledig gaat inzetten op het leveren van een sportieve prestatie. Met als enig doel om de woensdagavondpot van de Middelhorst aan te vullen. Er is speciaal voor deze actie een rekeningnummer bij de SNS bank geopend: dat luidt 86.66.18.473 onder vermelding van woensdagavondpot.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):