vrijdag, 2. december 2005 - 12:51

CvdK Jansen houdt fotoserie Beatrix voor zichzelf

Zwolle

Afgelopen zomer bracht koningin Beatrix een bezoek aan de provincie Overijssel. Voor de Commissaris van de Koningin in Overijssel, Geert Jansen, een uitgelezen kans om van dit bezoek prachtig beeldmateriaal te laten vervaardigen. Een compleet overzicht is in boekvorm verschenen maar dat boek komt niet in de losse verkoop.

Beatrix geniet! Een alleszeggende titel voor een unieke fotoserie waarbij hare majesteit de hoofdrol speelt. CvdK Geert Jansen was zo verguld met het bezoek dat hij fotograaf Job Boersma namens de provincie Overijssel de opdracht gaf het bezoek vast te leggen. Zijn foto’s zijn na een grondige selectie in boekvorm verschenen. Voor Cvdk Jansen een mooi geschenk om aan zijn vele relaties te overhandigen. Ook zij die betrokken waren bij het bezoek aan Overijssel krijgen het boek dat in een oplage van 1200 exemplaren is verschenen.

Uiteraard ontvangt ook de koningin een exemplaar. Zij was na afloop van het bezoek immers zeer onder de indruk van hetgeen de provincie Overijssel haar die dag had geboden. Maar helaas komt het boek, gedrukt door Waanders in Zwolle, niet in de losse verkoop. Jammer, zo is het oordeel van vele Oranjefans. Want met de feestdagen in het vooruitzicht is Beatrix geniet! een mooi cadeau in de schoen of onder de kerstboom. Het initiatief van CvdK Jansen krijgt dus geen vervolg in de winkel.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):