donderdag, 3. februari 2005 - 11:35

CvdK Jansen maakt zich niet druk om bijklusdiscussie

Zwolle

De twaalf Commissarissen van de Koningin in Nederland liggen onder vuur om hun bijbaantjes en de bedragen die zij daarmee binnenhalen. CvdK Geert Jansen heeft 'slechts' vijf betaalde bijbaantjes en scoort daarmee laag op de ranglijst van bijklussende commissarissen.

Weekblad Elsevier publiceert deze week een artikel over de betaalde nevenfuncties van de CvdK en het grote geld dat zij daarmee binnenhalen. Koploper is Hans Alders van Groningen, ook Hanja Maj-Weggen van Noord-Brabant klust er heel wat af. CvdK Fransen van Zuid-Holland heeft er maar liefst 30 nevenfuncties bij. De indruk is ontstaan dat door het drukke schema de baan in het geding zou komen. De meeste gepensioneerde commissarissen zeggen echter dat met een halve werkweek de baan te doen is, en er genoeg tijd overblijft voor nevenfuncties.

Commissaris van de koningin van de provincie Overijssel Geert Jansen heeft vijf betaalde nevenfuncties waar hij ongeveer een halve werkdag per week mee bezig is, en scoort hiermee laag op de ranglijst van bijklussers. Het betreft werkzaamheden als voorzitter, lid van de raad van commissarissen en bestuurslid. Daarnaast heeft hij nog vijf onbetaalde nevenfuncties. Hij meldt de functies keurig aan de Provinciale Staten en geeft aan er niet veel meer mee te ontvangen dan een soort van onkostenvergoeding. Meer hier over op provincieoverijssel
© BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):