donderdag, 17. november 2005 - 23:49

Dames Oranje verliezen van Engeland

Het Nederlandse dameselftal is er niet in geslaagd de derde wedstrijd in de KW-kwalificatiereeks te winnen. Het team van bondscoach Vera Pauw verloor in eigen huis met 1-0 van Engeland.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de 55ste minuut tot stand. Marloes de Boer ging binnen het strafschopgebied in de fout tegen Amanda Barr, wat de verdedigster van Oranje Nassau op een een gele kaart kwam te staan. De penalty werd feilloos benut door Fara Williams.

Oranje creëerde slechts één grote kans. In de 61ste minuut kwam Liesbeth Michelsen in een mooie positie om de score gelijk te trekken, maar haar kopbal trof geen doel.

Door de overwinning staat Engeland met negen punten uit drie duels eerste in kwalificatiegroep 5 voor het WK 2007. Frankrijk volgt met zes punten uit drie wedstrijden, evenveel als het Nederlandse team, dat echter een slechter doelsaldo heeft.

Overigens zal de KNVB zich volgende maand officieel kandidaat stellen voor de organisatie van het EK 2009. "We kunnen een voorbeeld nemen aan het Engelse damesvoetbal, dat door de organisatie van het EK dit jaar een enorme boost heeft gehad", aldus Pauw. "We hopen in Nederland hetzelfde resultaat te bereiken."
Categorie:
Tag(s):