donderdag, 21. juli 2005 - 16:35

'Davids opvolger Vieira'

Volgens Italiaanse bronnen wil Arsene Wenger Edgar Davids halen als opvolger van Patrick Vieira. De Fransman is voor 21 miljoen euro vertrokken naar Juventus.

Davids is bij Internazionale in Milaan op een zijspoor beland. Roberto Mancini, coach van Inter, zit het niet zitten in de 32-jarige Amsterdammer. Een transfer naar Londen zou voor Davids de kans vergroten op een plek bij het Nederlands elftal op het WK 2006 in Duitsland. De ex-ajacied speelde afgelopen seizoen veertien wedstrijden voor Internazionale in de Serie A.

De salariseisen van de 73-voudig international zouden bij een eventuele transfer voor een obstakel kunnen vormen. Ook de naam van Olivier Dacourt wordt genoemd om de vacature van Viera op te gaan vullen.

Overigens heeft ook Everton zich gemeld voor Davids. Dit meldt La Gazzetta dello Sport. De club uit Liverpool heeft woensdag gesproken met Internazionale over een Davids èn Andy van der Meyde. ook de rechtsbuiten mag van Inter uitzien naar een andere club. Beide Nederlanders hebben een contract tot medio 2007. Van der Meyde wees onlangs een overgang naar AS Monaco af.

Volgens de Gazzetta wil Inter met het geld voor de Nederlanders Luis Figo halen. De 32-jarige Portugees heeft bij Real Madrid nog een contract voor één jaar. Ook Liverpool had interesse in de aanvaller.
Categorie:
Tag(s):