donderdag, 17. maart 2005 - 10:05

Davidson vervanger van Villeneuve?

Sauber is in gesprek met de derde coureur van BAR, Anthony Davidson, om eventueel de tegenvallende Jacques Villeneuve bij Sauber te vervangen. Sauber heeft gepolst in hoeverre Davidson beschikbaar is. Mocht Villeneuve zijn prestaties bij het Zwitserse team niet verbeteren dan kan Peter Sauber door een clausule in het contract van Villeneuve opzoek naar een andere coureur.

Villeneuve reageert door te zeggen dat het team te weinig gedaan heeft om het hem comfortabel te maken. "Het moet van twee kanten komen, dus ook van de kant van het team, aan de afstelling werken en wat al niet meer," zegt Villeneuve. "Als ik hier als een Formule 1 nieuwkomer zou zijn gekomen zou ik verwachten dat men mij zegt wat te doen, maar met acht of negen jaar ervaring en je wil alles naar het hoogste niveau brengen, zal je moeten doordrukken en misschien is dat wat oncomfortabel," aldus Villeneuve.

Gevraagd naar een reactie, ontkent Peter Sauber opzoek te zijn naar een vervanger voor Villeneuve, maar gaf toe niet echt blij te zijn met het resultaat in Australië. "Het is duidelijk dat zowel Jacques als het team niet tevreden zijn met het resultaat in Australië. Maar het is natuurlijk voorbarig na één race al conclusies te trekken, al helemaal na een zeer ongebruikelijk raceweekend als in Melbourne."

Ook BAR, waar Davidson onder contract staat, weet nog van niets. BAR teambaas, Nick Fry, zegt hierover: "Als zij Anthony willen laten racen is dat voor ons nieuw."
Categorie:
Tag(s):