zondag, 25. september 2005 - 11:53

De 9-7X is de eerste Saab SUV ooit

De 9-7X is de eerste Saab SUV ooit. Het model is in de VS reeds op de markt en komt eind dit jaar ook naar Nederland. De 9-7X is leverbaar met een 6- en 8-cilinder benzinemotor en de prijzen beginnen bij € 64.990,-.

Tijdens de internationale New York Motor Show 2004 toonde Saab de fonkelnieuwe Saab 9-7X, de eerste SUV van het merk uit Zweden. De 9-7X werd direct al zeer positief ontvangen.

De verkoop van de nieuwste Saab is begin dit jaar gestart in Amerika en Canada en de vraag overtreft alle verwachtingen.
Om de 9-7X ook in Europa op de markt te brengen moesten de nodige aanpassingen worden gedaan. Saab importeur A.I.M. heeft de nodige onderzoeken uitgevoerd om te kijken of de vanafprijs van de 9-7X door de aanpassingen niet te hoog werd. Na uitgebreid onderzoek is besloten de auto vanaf het einde van 2005 op de Nederlandse markt te presenteren.

Saab-kenmerken
Ondanks dat de 9-7X is gebaseerd op de Chevrolet Trailblazer is Saab erin geslaagd de auto een kenmerkende Saab-uitstraling te geven.De onderscheidende Scandinavische vormgeving van zowel het exterieur als het interieur, opmerkelijke stijlvormen, veiligheid en kwaliteit maken zijn afkomst duidelijk. Uiteraard, geheel in de Saab traditie bevindt zich het contactslot in de middenconsole.

Uitrusting
Tot de standaarduitrusting behoren: een automatische transmissie, ESP, een luchtgeveerde achteras met niveau regeling, zij- en gordijnairbags, lederen stoelbekleding, 18-inch lichtmetalen velgen, metallic lak en een elektrisch schuifdak. De specifieke Saab-afstelling van het onderstel zorgt voor sportieve rijeigenschappen en staat garant voor veel rijplezier. Voor de aandrijving is er keuze uit een 290 pk sterke 4.2 liter in lijn zescilinder motor of een nog krachtiger V8 5.3 liter krachtbron van 300 pk.

Prijs
De Saab 9-7X wordt gebouwd in de Moraine fabriek van General Motors in Ohio. Zowel de zescilinder als de V8 uitvoering worden compleet geleverd voor respectievelijk € 64.990,- en € 68.990,-.
Categorie:
Tag(s):