vrijdag, 11. november 2005 - 17:01

De garderobe van de hulpsinten

Oldenzaal

Zaterdag is het weer zover, onze goedheiligman Sinterklaas komt weer aan in ons land. Honderden hulpsinten zullen hem bij moeten staan om de cadeautjes bij de kinderen te bezorgen. In Oldenzaal bevindt zich een soort uitzendbureau voor Hulpsinten en Pieten. De rode jassen zijn weer gewassen en klaar voor de klus

Jan Olde Kalter speelt al 44 jaar voor Sinterklaas en hij begon daarmee bij een voetbalclub. Van het één kwam het ander en nu regelt Jan met zijn vrouw alle Sinten en Pieten voor de hele regio. Op 3, 4, en 5 december zijn er zo'n 50 Sinten en 90 Pieten op pad om op allerlei gelegenheden op te duiken.

Er hangt geen vast prijskaartje aan het bezoek van de Sint, de mensen kunnen geven wat ze willen. Het ontvangen geld gaat in de clubkas van de voetbalclub. Boven de kantine hangen alle sinterklaas-en pietpakken netjes en ordelijk. Op de grond ligt plastic zodat de smink van Piet niet op de vloerbedekking komt.

Jan zelf wil de 50 keer volmaken en dan is het mooi geweest. Voor de 3 drukste dagen zijn er complete draaiboeken gemaakt, welke Sint waar en op welke tijd moet zijn. 'Alle Sinten en Pieten zijn vrijwilligers, en ze staan in de rij om mee te mogen doen', aldus Jan. Een complete Sinterklaasfabriek lijkt het voor wie er even mag rondneuzen.
Provincie:
Tag(s):