vrijdag, 17. juni 2005 - 10:20

De Haan neemt geen risico's

Foppe de Haan neemt geen risico met zijn spelers. Hij is van plan zijn geblesseerde en licht gekwetste internationals te sparen als het Nederlands elftal Onder 20 jaar zaterdag in Tilburg aantreedt tegen Benin.

Oranje heeft zich dankzij zeges op Japan en Australië al verzekerd van de eerste plaats in groep A. "Rick Kruys en Jeroen Drost hebben wat last van hun lies, Ryan Babel kampt met een dijbeenblessure en Collins John heeft pijn in zijn kuit. Ik overleg dat met de technische staf'', aldus de bondscoach in het Algemeen Dagblad.

Naast de vier genoemde spelers is het om diezelfde reden twijfelachtig dat Haris Medunjanin en Ibrahim Afellay in actie komen. Medunjanin heeft een gekneusd bovenbeen en Afellay is net hersteld van een hamstringblessure. Hij moest woensdag nog verstek laten gaan tegen Australië.

"Het gaat alweer een stuk beter'', vertelde de PSV'er op de website van zijn club. "Ik heb deze week goed aan mijn herstel kunnen werken. Omdat de wedstrijd niet meer van belang is, kan ik me wel voorstellen dat de trainer mij nog even rust geeft.
Categorie:
Tag(s):