vrijdag, 22. april 2005 - 12:36

De La Rosa snelste in eerste vrije training

De Spanjaard Pedro de la Rosa heeft in de eerste vrije training van de Grand Prix van San Marino de snelste tijd gereden. In zijn McLaren reed hij een tijd van 1:21.060. Testrijder voor Toyota, Ricardo Zonta, eindigde op een tweede plaats, vlak voor de Brit Jenson Button.

De la Rosa mocht de vorige Grand Prix nog optreden als race-coureur omdat Juan-Pablo Montoya geblesseerd was. De Colombiaan is nog steeds niet hersteld, maar deze keer mag de andere testcoureur, Alexander Wurz, zijn positie overnemen. De Oosterijker reed naar een 9e plek.

De Nederlander Doornbos deed het rustig aan. Hij eindigde achter zijn teammaatjes bij Jordan en kwam niet verder dan een 18e plek met een 1:25.555.

De prestaties van de nieuwe Minardi van Christijan Albers vielen iets tegen. De twee auto's reden allebei hun rondes en waren de langzaamste van de actieve coureurs. Albers reed een 1:27.353 en was net iets sneller dan zijn teammaatje Friesacher.

De Top 3 van het klassement, Alonso, Trulli en Fissichella, deden het rustig aan en reden geen volle ronde.