zondag, 24. juli 2005 - 17:42

De Nederlandse Kong-Fu

Den Haag

De 21-jarige Hagenaar Bao Xiang Fei, wereldkampioen van de 4000 jaar oude oosterse vechtsport Wushu, overweegt te gaan stoppen en zijn carrière voort te gaan zetten op het witte doek. Afgelopen juni was hij nog aanwezig bij de Open Nederlandse Kampioenschappen Wushu in de Uithof in Den Haag. Honderden vechtsportliefhebbers bezochten de steeds meer populair wordende sport. Toch ziet de wereldkampioen geen toekomst, omdat hij zich door het IOC en de nationale bond in de steek voelt gelaten.

2008 Had zijn droomjaar moeten worden om dan op de Olympische Spelen de titel Wushu binnen te halen. Maar helaas wordt de sport niet Olympisch betiteld en dat doet hem pijn. Toch zit Bao nu in Peking om daar aan een demonstratie mee te doen, daarna zullen alle pijlen gericht zijn op Vietnam in november, waar de wereldkampioen voor de laatste maal zijn titel Wushu op de WK zal verdedigen.

Daarna gaat hij zijn topsport afbouwen en zich zakelijk met zijn vechtkunsten concentreren op Hollywood of Hong Kong. Wereldvreemd is Bao niet echt op het witte doek, zo was hij in 2004 nog te zien in de speelfilm 'Fighting Fish', waarin ook Chantal Janzen speelde. ©BON-Tekst foto's Frank van den Berg
Categorie:
Tag(s):