woensdag, 26. januari 2005 - 11:32

De nieuwe 3 Serie

Amstelveen

De nieuwe 3 Serie bewijst dat de BMW-ingenieurs niet alleen vooruitgang hebben geboekt in technische details. De vijfde generatie overtuigt nog veel meer door de voor bestuurder en passagiers duidelijk merkbare innovaties op het gebied van motorentechnologie, onderstel en comfort, drie gebieden waarop BMW altijd al toonaangevend was. Het resultaat van ruim drie jaar ontwikkelingswerk is een auto die de lat in het premium middenklasse segment weer een stuk hoger legt.

BMW de perfecte symbiose van een krachtige aandrijving, een dynamisch onderstel, een stijve carrosserie die volop ruimte biedt en optimaal rijcomfort voor alle inzittenden. Afhankelijk van de modelreeks ligt de nadruk op een van deze eigenschappen. Bij de sportieve 3 Serie overheersen net als bij eerdere generaties de rijdynamische kwaliteiten.

Vier nieuwe motoren:

Het draait het bij BMW om de aandrijving: achterwielaandrijving, krachtige, gecultiveerde motoren, gecombineerd met dynamisch schakelende sporttransmissies. De 3 Serie wordt geïntroduceerd met drie benzinemotoren en een dieselkrachtbron. De BMW 320i beschikt als enige in serie geproduceerde viercilinder over VALVETRONIC. Bij de zescilinders lijnmotoren van de 330i en 325i wordt voor het eerst een motorblok van magnesium toegepast, evenals VALVETRONIC. De 320d heeft common rail technologie van de tweede generatie, meervoudige brandstofinjectie en een turbocompressor met variabele turbine geometrie.

Zesversnellingsbak standaard:

Een krachtige motor komt pas goed tot zijn recht met een sportieve transmissie, wederom een specialisme van BMW. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard op alle uitvoeringen, als optie is een zestraps-automaat met Steptronic verkrijgbaar.

De carrosserie: lichter, stijver en veiliger:

Niet alleen door staal te vervangen door aluminium, maar ook door gebruik te maken van nieuw ontwikkelde staalsoorten en staalvervormingstechnologieën is de carrosserie van de 3 Serie maar liefst 25 procent stijver, sterker en toch lichter dan die van zijn voorganger.

Zijdelingse aanrijding: de veiligste 3 Serie ooit:

Bij de veiligheidsstructuur van de nieuwe BMW 3 Serie is aan alle voorwaarden voldaan om bij de Europese botsproeven van EuroNCAP de beste resultaten te bereiken. Als een van de eerste autos voldoet hij bovendien aan de laatste, extreem zware Amerikaanse normen voor zijdelingse aanrijdingen. Bij deze test botst een massa van 1,3 ton met 50 km/h op het voorportier, de achilleshiel van elke auto. Tevens worden botsingen gesimuleerd met hoge terreinwagens, die een auto boven de beschermende dorpel raken, en aanrijdingen van achter met een snelheid van 80 km/h. De 3 Serie doorstaat deze beproeving met glans.

Interieur:

Functies voor rijder en bijrijder op harmonieuze wijze geïntegreerd.Het dashboard van de nieuwe 3 Serie is minder dan voorheen uitsluitend op de bestuurder gericht. Functies die niet uitsluitend aan de bestuurder zijn voorbehouden, zoals radio, navigatiesysteem, iDrive, bevinden zich in de comfortzone midden op het dashboard, en zijn voor beide voorste inzittenden goed bereikbaar. De instrumenten voor de bestuurder zijn traditiegetrouw als in een cockpit om de bestuurder gegroepeerd in de rijderszone, zodat de aandacht bij de weg kan blijven.

Dankzij het doordachte interieurdesign is een grote hoeveelheid comfortfuncties beschikbaar, die toch intuïtief en gemakkelijk te bedienen zijn. De nieuwe 3 Serie biedt zoveel praktische, comfortverhogende hulpmiddelen, dat hij de concurrentie met autos uit hogere segmenten moeiteloos aan kan.

Dynamisch elegant exterieurdesign:

De designtaal van de nieuwe BMW 3 Serie versterkt de onderscheidende, zelfbewuste uitstraling. Met zijn moderne ontwerp presenteert de nieuwe 3 Serie zich als een dynamisch elegante sedan. Hij belichaamt in perfecte harmonie de merkwaarden van BMW: aantrekkingskracht, individualiteit, exclusiviteit. En dat op een niveau dat nooit eerder in de 80-jarige historie van het merk werd bereikt.©BON
Categorie:
Tag(s):