dinsdag, 29. maart 2005 - 9:40

De nieuwe Mercedes S-klasse

Duitsland

Een oplettende bezoeker wist in Duitsland de nieuwe Mercedes S-klasse op de gevoelige plaat te leggen. De nieuwe S-klasse zal in september debuteren. Door de weinige camouflage is redelijk veel van de auto te zien. Aan alles is te zien dat het nieuwe topmodel van Mercedes flink strakker geworden is. De overwegend ronde lijnen zijn gecombineerd met scherpere vouwen in de carrosserie. De vormen van de nieuwe A-klasse en M-klasse, die scherpe en ronde lijnen combineert, komen ook bij de S-klasse duidelijk terug.

Johan Sieraad, die in de buurt van Stuttgart een aantal maanden studeert, wist de auto te fotograferen. 'Na het elkaar internationaal groeten met de middelvinger heb ik twee foto´s kunnen nemen, voordat hij boos wegscheurde', aldus Johan die wij vriendelijk danken voor zijn foto’s.

Motoren
Het Duitse Auto Motor und Sport weet te melden dat de S-klasse in het begin leverbaar zal worden als S350 (V6 benzine 272 pk) en S500 (V8 benzine 380 pk). De eerste dieselversies zullen de S320 CDI (V6 224 pk) en S400 (V8 314 pk) zijn. Later zal het gamma aan benzineversies worden aangevuld met de S450 (V8 325 pk) en de S600 (V12). Een S55 AMG en S65 AMG zullen de absolute top vormen.

Frankfurt, september 2005
De nieuwe S-klasse zal debuteren in september (Frankfurt). De auto zal worden uitgerust met de allernieuwste techniek en naar verwachting standaard worden geleverd met een 7-traps automaat. ©BON/Autowereld.com
Categorie:
Tag(s):