donderdag, 19. mei 2005 - 10:58

De nieuwe Omega

Amstelveen

Opel heeft bekend gemaakt dat er een nieuwe Omega zal komen. De auto zal grotendeels gelijk zijn aan de in 2003 gepresenteerde Insignia. De nieuwe Omega zal pas in 2010 worden gepresenteerd.
<BR>
<BR>Op de IAA in Frankfurt presenteerde Opel in 2003 de Insignia. De Insignia gaf destijds aan in welke richting Opel dacht wat design betreft. Dat deze designrichting nog steeds actueel is blijkt wel uit het bericht dat Autoscoops meldde. De Insignia zal namelijk model staan voor de opvolger van de Omega. In 2010 zal die opvolger op de markt komen.

Crossover
De nieuwe Omega zal geen sedan worden maar een crossover. Een kruising tussen SUV en stationwagon is niet ondenkelijk. Wel zal de gehele achterkant opnieuw worden ontworpen. Opel heeft namelijk wel geleerd van de slecht verkopende Signum. Deze hatchback-achtige achterkant heeft weinig kopers weten te trekken.

Sterke motoren
Volgens Autoscoops zullen er bekende benzine- en dieselmotoren worden gebruikt. Als instapper wordt vermoedelijk een 147 pk sterke 2.2 liter benzinemotor dienen en ook een 150 pk sterke diesel zal leverbaar zijn. Uiteraard zal Opel ook grote motoren gaan leveren. We praten dan over een V6 en vermoedelijk zelfs een V8.
Categorie:
Tag(s):