zaterdag, 5. november 2005 - 0:27

De rijkste man van Overijssel

Rijssen

Donderdag presenteerde Quote weer de lijst van de rijkste 500 Nederlanders. En ja hoor, hij is nog steeds de rijkste man van Overijssel, onze eigen Dik Wessels. Zijn kleine broertje doet het ook niet slecht met ‘slechts’ 160 miljoen euro aan bezit. Als je ze tegenkomt zijn het hele gewone kerels, maar als je leest wat ze bezitten moet je toch even slikken

Dik Wessels uit Rijssen is eigenaar van diverse bouwbedrijven, BV’s en onroerend goed. Hij staat op de 13 de plaats in de lijst, en hij komt van 15, hij bezit 1,4 miljard euro. Zijn vermogen is 23 % gestegen volgens Quote. Zijn broer Herman Wessels (ex-voorzitter van FC Twente) steeg maar liefst 107 plaatsen met stip en staat nu op de 138 ste plaats met een bezit van 160 miljoen euro.

Vooral Dik is een alleraardigste man die zich nauwelijks op party’s laat zien en wars is van glitter en glamour. Ken je z’n gezicht niet, loop je zo langs hem heen. Herman is de wat bekendere broer omdat hij als voorzitter van FC Twente wat meer op de voorgrond moest treden. Vooral Dik is niet bepaald blij met de cijfers in Quote, dit jaar klaagt hij dat van de gepubliceerde bedragen niet veel klopt.
Provincie:
Tag(s):