donderdag, 10. maart 2005 - 16:50

De Tefaf-sfeer

Maastricht

Mannen en vrouwen met oranje jassen en vesten staan druk het verkeer te regel bij het MECC. Een man in een Jaguar vraagt aan hen waar hij zijn auto kan en mag parkeren. Hij moet bij de Tefaf beurs zijn. Hij mag meteen het parkeerterrein op. Een dagelijks ritueel deze week.

Vorige week vrijdag begon het allemaal met de aankomst van de Thalys te Maastricht. Het aanwezige gezelschap trok richting het Mecc om bij de opening van de Tefaf beurs te zijn.
Een internationale beurs van kunstwerken uit deze tijd en uit lang vervlogen tijden. Een internationale beurs met sieraden, juwelen, historische en moderne schilder- en beeldhouwkunst. De creme de la crème van de wereld komt naar deze beurs. Maar ook de gewone mens kan zich vergapen aan al het moois dat de beurs nog tot en met zondag 13 maart te bieden heeft.

De beurs trekt elk jaar veel mensen, maar daarmee ook criminelen. Zo werden er dinsdag twee mannen aangehouden wegens diefstal van een kunstvoorwerp uit de stand van een Franse antiquair. Het tweetal werd betrapt door bezoekers die de beveiligingsorganisatie ingelicht hebben. De heren hadden een ivoren doosje met een waarde van € 100.000 gestolen. Beide verdachten waren afkomstig uit de Balkan.

Er zijn in totaal 203 vooraanstaande kunst- en antiekhandelaren uit 14 landen waaronder, Canada, Argentinië, Duitsland, Italië, Monaco, de Verenigde Staten en niet te vergeten natuurlijk Nederland.

Iedereen die van kunst en antiek houdt kan nog tot en met zondag een bezoek brengen aan het Mecc te Maastricht bij de Tefafbeurs. Entreeprijs bedraagt € 35, inclusief een catalogus.
Het is aan te bevelen deze pas na de beurs op te halen. Gezien de dikte en het gewicht ervan.

© BON Jean-Pierre Geusens (Foto's)
Provincie:
Tag(s):