woensdag, 20. juli 2005 - 16:54

De Vierdaagse dag 2

Vandaag staat de dag van Wijchen op het programma. Voor velen de saaiste dag en ook de dag van de meeste uitvallers. Ook ik kijk tegen een berg op naar deze dag. Vooral vanwege Wijchen zelf, waar het vaak geen doorkomen aan is.

De dag begint goed, lekker weer ook weer. Wel heb ik de nodige spierpijn. In het begin probeer ik bij de andere drie lopers van de groep te blijven, maar na 10 kilometer ga ik alleen verder. Ik moet mijn eigen tempo gaan lopen. Denise blijft de eerste 10 km bij mij, maar ook haar zal ik kwijtraken. Het tempo is lekker en ik loop van zingende groep naar zingende groep. De militairen die gisteren nergens te zien waren, zijn nu volop aanwezig. Dat is lekker vanwege het zingen van hun. Nadeel is dat ze veel weg in gebruik nemen.

De eerste doorkomst door Wijchen is snel en ik vind het gezellig. Helemaal niet saai. Ook de lus die de 50km lopers moeten maken, bevalt me goed. Mooi uitzicht en ik kan lekker doorlopen. Zelfs als ik het centrum van Wijchen bereik, waar ondertussen de 40km lopers bij zijn gekomen, is mijn stemming opperbest. Het loopt zelfs lekker door. Heerlijk, zo mag het vaker. En het is gezellig. Bij een rustpunt breekt de hemel open en het water komt met bakken uit de lucht. Ik besluit niet te rusten en door te lopen. Wel alles even goed inpakken uiteraard. Het breekt me op bij Beuningen. Ik zit er zwaar doorheen. Bij het laatste rustpunt hervind ik mezelf. En ik loop, weliswaar erg moe en met behoorlijke spierpijn, door. Ook de roze straat in Nijmegen, waar de homoscene feest viert, bevalt me prima. Sterker, ondanks de enorme drukte word ik opgezweept. Voor de eerste keer van alle voorgaande keren. Een uur eerder dan gisteren finish ik. Even later hoor ik dat Paulette, de meest ervaren loper van de groep, is uitgevallen. Een domper op een mooie dag.

Morgen wachten de heuvels op de wandelaars. Een zware dag, maar wel een met een prachtig parcours. Nu snel douchen, eten en goed rusten. Mijn benen hebben het nodig. Mijn voeten zijn goed, ik heb alleen een heel klein blaartje op een van mijn tenen. Het gaat goed.

Blik op Nieuws-medewerker Bas de Meijer loopt dit jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Elke dag zal hij een sfeer-impressie geven, gecombineerd met een aantal foto's van bezienswaardigheden die hij tegenkwam.
Provincie:
Tag(s):