maandag, 24. januari 2005 - 14:37

De vijf technologietrends van komend jaar

De mensen achter de Amerikaanse organisatie Webby Awards geven hun mening wat de trends in 2005 gaan worden op gebied van technologie. Dit in aanloop op hun prijzenfestival.

De vijf trends zijn de volgende:
  • De p2p-uitwisselingprogramma's (BitTorrent, KaZaa) zullen zich niet richten alleen maar richten op muziek- en filmbestanden, maar ook creatief materiaal zoals fotografie en patenten. Gelijk aan het basisprincipe van open source software zullen creatieven via websites als www.creativecommons.org hun werk beschikbaar stellen, onder restricties (zoals bronvermelding) uiteraard.
  • Vergelijking-sites worden populairder en mensen willen meer weten over bepaalde producten. Websites zoals Kieskeurig.nl en Vergelijk.nl zullen meer bezocht gaan worden.
  • Nieuwe zoekservices zullen het mogelijk maken om online en offline naar kopjes te zoeken. Via de mobiele telefoon kan snel worden gezocht naar vergelijkende producten.
  • Mobiele logs worden het helemaal. We waren al bekend met de weblogs, maar dit gaat zich ook verschuiven naar de mobiele telefoon.
  • Een dagje zonder technologie. Door alle drukte van de computer-apparaten om je heen hebben mensen behoefte aan een computer-loos moment. Er is al een sleutelhanger ontwikkeld die alle TV's in de nabije omgeving uitzet.


Bron: Webby Awards en Marketing online
Categorie:
Tag(s):