zaterdag, 25. juni 2005 - 22:23

De week van het platte land

Regio

De stichting Vrienden van het Platteland organiseert ook dit jaar de Week van het Platteland van 23 t/m 26 juni. Ruim 230 bedrijven houden open dagen. Voor het eerst vinden in tien verschillende gebieden in Nederland streekevenementen plaats. In elke streek voert een route langs boeren en tuinders die hun krachten hebben gebundeld. Verschillende uitgezette fietsroutes lopen door het prachtige platteland en voeren langs diverse boerderijen. Boeren en tuinders die meedoen aan de Week van het Platteland houden open dagen, geven rondleidingen of demonstraties. Iedereen krijgt zo de kans een kijkje te nemen achter de schermen van het boerenbedrijf.

De smaakpapillen worden verwend op diverse proeverijen. Bezoekers kunnen genieten van producten van het boerenland zoals boerenkaas, ambachtelijke yoghurt, verse groente, seizoensfruit of een glaasje wijn.

Het aanbod is veelzijdig en groot tijdens de Week van het Platteland. Naast open dagen op boerenbedrijven, de proeverijen, fiets- en wandeltochten, discussiebijeenkomsten, tentoonstellingen zijn er ook talrijke activiteiten voor kinderen zoals hooibeesten maken of een wedstrijd kersenpit spugen.

Ervaar zelf tijdens de fietstocht of een van de vele activiteiten wat het platteland voor jou betekent. De waarden van het platteland, zoals rust en ruimte, zijn niet meer zo vanzelfsprekend. Kijk voor meer informatie of een overzicht van alle activiteiten in de regio op de website © BON - foto's: stichting Vrienden van het Platteland
Provincie:
Tag(s):