dinsdag, 22. november 2005 - 20:42

De zoveelste come-back van Gert Timmerman

Overdinkel

De onlangs met een lintje onderscheiden zanger en musicus Gert Timmerman is op zijn zeventigste! nog lang niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. Sterker nog, deze week komt er een driedelige CD-box van hem uit getiteld ‘En dat vergeet ik nooit’ met maar liefst 33 nummers erop. “Muziek maken zit in mijn genen, en ik stop er pas mee als ik er dood bij neer val�, aldus de zanger.

Timmerman kreeg het eerste exemplaar van zijn album dinsdag uit handen van zijn ontdekker en oud AVRO coryfee Willem Duys. Alle liedjes op het album heeft hij in zijn eigen studio’tje die hij heeft gebouwd in zijn garage opnieuw opgenomen en gearrangeerd, en heeft de teksten samen geschreven met zijn vrouw Babs.
Een bevriende zakenrelatie financiert het jubileumalbum en Pink Records zorgt voor de distributie.

Ondanks de malaise in de muziekindustrie is er nog altijd veel interesse voor de muziek van Timmerman. Anderhalf jaar geleden kwam er nog een instrumentale CD van hem uit, de laatste originele CD van Gert en Hermien dateert alweer uit 1994.

De zanger over wiens privéleven veel is geschreven staat weer volop in de belangstelling dankzij een spraakmakende documentaire die de KRO onlangs uitzond, en de nog steeds voortslepende ruzie met zijn dochters.

Na de scheiding van Hermien in 1999 heeft Timmerman twee jaar opgetreden met zijn zoon Gert jr. Maar sinds 2002 staat hij weer alleen op het podium net zoals hij in 1955 ook is begonnen. Timmerman zit dit jaar 50 jaar ‘in het vak’, kreeg onlangs een lintje van de koningin en is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zaterdag signeert hij het album vanaf 14.00 uur bij muziekhandel Knoop in Enschede.
Provincie:
Tag(s):