maandag, 19. september 2005 - 16:36

Debat met Burgemeester den Oudsten live op internet

Enschede

Het Debat aan de Markt met Burgemeester den Oudsten is aanstaande woensdag niet alleen live te volgen in café Le Monde, maar ook live via internet te volgen. De live beelden worden door de bedrijven SPS Media, Connecting Media en Introweb technisch bewerkt, zodat ze op de nieuwe website www.twente-nieuws.nl te zien zijn.

Door de live uitzending op internet kunnen burgers van Enschede ook op afstand direct betrokken raken bij het debat. Bovendien kunnen de internetbezoekers via de mail direct vragen stellen aan de burgemeester en reageren op zijn antwoorden. De presentator (Ben Siemerink) krijgt de vragen meteen doorgespeeld.
Om de uitzending mogelijk te maken zorgt SPS Media voor de opname van het debat, maakt Connecting Media het mogelijk dat de beelden geschikt worden gemaakt voor internet en regelt Introweb de distributie ervan. In totaal zijn vijf mensen betrokken bij de web-uitzending.

Daarnaast worden vier professionele televisiecamera’s en een regiewagen ingezet. De bedrijven hebben inmiddels veel ervaring opgedaan. Afgelopen week waren ze nog betrokken bij de Duitse verkiezingen. Daarnaast zijn Connecting Media en Introweb betrokken bij bijeenkomsten “Een goed gesprek met� van de Twentsche Courant Tubantia. SPS Media levert dagelijks nieuws aan SBS, RTL en de regionale omroepen RTV Oost en Omroep Gelderland.
Met het live uitzenden van het debat wordt de nieuwe nieuwssite twente-nieuws direct officieel gelanceerd. De nieuwe nieuwssite gaat zich richten op nieuws dat je raakt en dichtbij de burgers staat. Om dat tijdens het debat ook al te benadrukken zijn vooraf opnamen gemaakt van burgers van Enschede die hun mening hebben gegeven over de verschillende onderwerpen. Naast tekstberichten zal de site ook dagelijks web-video’s uitzenden.

Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):