vrijdag, 14. januari 2005 - 16:56

Debatavond over huurplannen Dekker

Nijmegen

De PvdA Nijmegen organiseert op donderdag 13 januari een grote debatavond over de huurplannen van minister Dekker. Onder leiding van Paul Depla gaan politici en vertegenwoordigers van woningcorporaties en andere belanghebbenden met elkaar in gesprek. Centrale vraag: blijft huren wel betaalbaar?

Het kabinet-Balkenende wil de huurprijzen van veel woningen vrijgeven om zo meer doorstroming te realiseren. In de praktijk dreigt huren voor velen onbetaalbaar te worden. In de Kamer is veel verzet, maar het kabinet weet voorlopig van geen wijken. Aan de vooravond van het beslissende Kamerdebat over de huurprijzen, op 20 januari in de Tweede Kamer, organiseert de PvdA-Nijmegen een grote debatavond over de plannen van minister Dekker. Lokale en landelijke politici kruisen de degens met deskundigen uit de wereld van wonen en beleggen. Zorgen de kabinetsplannen inderdaad voor meer doorstroming? Wordt de woningnood zo effectief bestreden? Komt de betaalbaarheid van het wonen niet onnodig in gevaar? Leiden de plannen niet tot segregatie tussen arme en rijke wijken of tussen steden en omliggende gemeenten? Hebben woningcorporaties eigenlijk wel meer geld nodig om te kunnen bouwen?

Nijmegen Centraal
Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de serie Nijmegen Centraal, waarin de Nijmeegse PvdA onder leiding van Paul Depla in gesprek gaat over belangrijke thema’s in Nijmegen. Tijdens de bijeenkomst zal ook nadrukkelijk worden ingegaan op de gevolgen van de plannen voor de stad Nijmegen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 januari, 20.00 uur, in het Kolpinghuis (Smetiusstraat 1, Nijmegen). Naast gespreksleider Paul Depla zullen onder andere aanwezig zijn: Staf Depla (Tweede-Kamerlid PvdA), Jelleke Veenendaal (Tweede-Kamerlid VVD), Mária van Veen (directeur Woonbond), Peter Boelhouwer (directeur OTB Delft), Kees Strik (directeur Woningcorporatie Talis), Frank van Blokland (directeur IBVN, koepel van institutionele beleggers), Willem van Leeuwen (voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties).
Provincie:
Tag(s):