woensdag, 12. januari 2005 - 13:22

Den Haag huldigt Van Barneveld

Den Haag

Raymond van Barneveld kreeg een warm onthaal bij zijn terugkeer in Den Haag. Enkele honderden fans waren rond het middaguur naar het stadhuis gekomen om de 37-jarige Hagenaar te huldigen. Van Barneveld won zondagavond voor de vierde maal in zijn carrière de Lakeside Darts, voorheen The Embassy. Barney versloeg in de finale de Engelsman Martin Adams met grote overmacht. Van Barneveld won er eerder in 1998, 1999 en in 2003.

Barney was blij verrast door zo veel mensen verwelkomd te worden. Van loco-burgemeester Engering kreeg de darter een bord voor zijn huis met de tekst ‘Welcome to the Frimley Green & Yellow Home of the legend’.

Met zijn vierde overwinning verdiende Raymond van Barneveld ruim 72.000 euro. Het toernooi in Frimley Green geldt als het meest aansprekende dartstoernooi ter wereld en wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap. Volgend jaar zal Barney zeker terugkeren. Dan hoopt de Hagenaar het record van Engelsman Eric Bristow te evenaren en voor de vijfde maal de Lakeside Darts te winnen.

© BON/Foto: FBF.nl/Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):