zondag, 23. oktober 2005 - 18:26

Den Haag in hoek van de klappen

ADO Den Haag komt steeds dieper in de problemen. Door de 3-1 nederlaag in het Oosterparkstadion tegen FC Groningen staat de ploeg vaster op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Bovendien liep Aleksander Rankovic tegen een gele kaart aan, waardoor hij volgende week tegen AZ geschorst zal zijn.

Op de overwinning van FC Groningen viel weinig af te dwingen. Vooral de defensie van ADO Den Haag opereerde zwak en vooral op de rechterkant kwamen de Groningers er herhaaldelijk door. Het duurde elf minuten voordat Groningen voor de eerste keer profiteerde van de geboden ruimte. Danny Buijs werd knap aangespeeld door een hakje van Mark Jan Fledderus en schoot droog binnen: 1-0.

Bijna kwam ADO Den Haag uit de directe tegenaanval op gelijke hoogte, maar Roy Stroeve trof de binnenkant van de paal. Maar Groningen ging door, al moest het tot de 38e minuut wachten voordat de 2-0 op het scorebord ging. Doelman Dorus de Vries twijfelde tussen uitkomen of blijven staan, waardoor een voorzet vanaf de linkerkant voor hem langs liep en opnieuw Buijs simpel kon afwerken: 2-0. De mogelijke illusies van de bezoekers gingen na rust al na 140 seconden de versnipperaar in. In een schiettentactie botste de bal van de paal terug voor de voeten van Yuri Cornelisse die raakknalde: 3-0.

Het danig gehandicapte Groningen nam hierna wat gas terug, waardoor de bezoekers uit de Residentie in de 66e minuut de marge verkleinde. Edwin de Graaf kwam door de defensie van de noorderlingen en schoot beheerst binnen: 3-1. Het eerste doelpunt van de middenvelder voor zijn nieuwe werkgever. Maar echt serieus kwamen de Hagenaren niet meer terug in de wedstrijd. Cornelisse had nog een mogelijkheid op 4-1 en Den Haag noteerde nog een schotpoging middels invaller Eljero Elia. Maar de stand veranderde niet meer.