vrijdag, 19. augustus 2005 - 12:09

'Desperado Daddy' blijft cool na steekpartij

Zwolle

Een steekpartij uit wanhoop omdat de vriend van zijn dochter er zeer dubieuze praktijken op na zou houden. Mishandeling, verkrachting maar ook misbruik van de dochter door anderen dan de vriend. Een waslijst waar elke willekeurige vader tot op het bot gekrenkt van zou raken. Dit keer liep het bijna fataal af. Voor de rechtbank in Zwolle passeerde een trieste opsomming van geweld de revue met als hoofdrolspelers een vader, zijn dochter en haar vriend.

De 57-jarige vader kon zich die bewuste zevende mei niet meer beheersen en ging voor eigen rechter spelen. Het lijkt allemaal zo begrijpelijk nadat zijn dochter voor de zoveelste keer door de vriend zou zijn mishandeld. Aangekomen bij het huis van die vriend zou de vader in blinde woede meerdere malen op de vriend van zijn dochter hebben ingestoken. Na de daad meldde de vader zich als een soort van ‘Daddy Cool’ op het Zwolse politiebureau. Niet uit spijt maar om te vertellen dat het hem eigenlijk speet dat de vriend, ondanks de vele messteken, toch nog kans had gezien er vandoor te gaan.

Naast de agressie op zijn dochter zou deze vriend het meisje, die volgens haar vader ook aan psychische kwalen leed, tevens aan de coke hebben gebracht. Aangezien de vader het mes al weken in huis zou hebben gehad achtte de officier van Justitie poging tot moord wel degelijk aanwezig. De advocaat van het meisje bracht in verweer dat zijn cliënte door de vriend 'slechts' voor seks en drugs zou zijn gebruikt. Van een normale relatie zou geen sprake zijn geweest. Het overmatige alcoholgebruik van de vader zou een rol hebben gespeeld bij de bijna fatale steekpartij op de vriend van de dochter. Wel gaf de man aan de steekpartij achteraf wel te betreuren. Dat was een geheel andere lezing dan waarmee de man, direct na het voorval, zich had gemeld op het politiebureau.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):