vrijdag, 25. februari 2005 - 13:42

Dessins

Wateringen

Na de opkomst van kleur in huis, is het nu tijd voor dessins. Er zijn strepen, ruiten, geometrische vlakken en dierenprints. De subtiele combinatie van verschillende kleuren en patronen maakt ons interieur spannend. U kunt in uw huis de sfeer scheppen die u wilt als u maar de juiste patronen kiest.

Voor een moderne en levendige stemming zijn vrolijke ruiten en strepen erg geschikt, voor een traditionele uitstraling zijn bloemen en ingeweven patronen van damast zeer geslaagd. Voor wie echt eens iets geks wil, zijn de dierenprints leuk om toe te passen. Als meubelstof, geschilderd of van papier, je geeft je interieur er een wild accentje mee. De meeste patronen hebben een eigen identiteit. Een fijne streep doet denken aan de sierlijke elegantie van een woonkamer uit het begin van de vorige eeuw, terwijl een meer opvallende
streep eerder past in het hier en nu.

Sommige vertrouwde patronen hebben te maken met een bepaalde streek, denk maar aan de Engelse of de Schotse ruit. De Schotse ruit was van origine wollen kledingtextiel. De ruitpatronen dienden ter onderscheiding van de verschillende Keltische clans. In het hedendaagse interieur worden ze gebruikt voor behang, beddengoed, katoen, tafzijde en zelfs op kopjes en schoteltjes. Ruiten die ooit waren voorbehouden voor keukengordijnen of het tafelkleedje in de kinderkamer behoren nu tot de modernste en geliefdste motieven voor elke ruimte in huis. Ook zijn ze gemakkelijk te combineren en worden dan ook vaak toegepast samen met een ander dessin.

Strepen zijn hier een goed voorbeeld van, met hun afwisselende stroken in verschillende kleuren of tinten behoren ze tot de meest veelzijdige patronen. Met strepen kunnen er veel visuele trucjes worden uitgehaald. Een smalle gang bijvoorbeeld lijkt breder als men met horizontale strepen werkt. Horizontale lijnen suggereren immers breedte. In combinatie met spiegels kan zo’n smalle gang hierdoor een heel ander uiterlijk krijgen! Verticale strepen suggereren daar in tegen weer hoogte, hierdoor kun je lage plafonds hoger doen lijken. Strepen laten zich net zoals ruiten, goed mengen. Durf een streep te combineren met een bloem. Bloemen zijn altijd en overal aantrekkelijk. Het interieur kan niet zonder! U begrijpt dat het niet zo gek is dat dessin weer volop de aandacht krijgt. Er zijn heel veel slimme trucjes mee uit te halen en er worden sfeervolle interieurs mee gecreëerd.

Meer informatie:
Autre 2000 binnenhuisarchitectuur
Tel: 0174-296199
www.binnenhuisarchitect.nl

©BON
Categorie:
Tag(s):