dinsdag, 21. juni 2005 - 11:06

Deventer ziekenhuis gaat huisartsen opleiden

Deventer

Het Deventer Ziekenhuis gaat samen met huisartsen uit de Regionale Huisartsenvereniging Deventer e.o. aankomende huisartsen een stageplek bieden. Het doel is – naast opleiden – de huisartsen aan deze regio te binden

Wie in Nederland huisarts wil worden, moet zich na een studie Geneeskunde specialiseren tot huisarts. Het 1e en 3e jaar van de specialisatie wordt in de praktijk van een huisarts gedaan. Tijdens het 2e jaar zijn er stages in de Geestelijke Gezondheidszorg en het ziekenhuis.

Het Deventer Ziekenhuis investeert al jaren in de goede relatie met huisartsen. De instelling vindt het namelijk belangrijk dat de eerstelijns gezondheidszorg in Nederland in kwalitatieve en kwantitatieve zin goed blijft. Daarom nam het ziekenhuis eerder al pas afgestudeerde huisartsen in dienst die zelf nog geen praktijk willen opzetten.

Nu komt daar dus de 6 maanden stage in het ziekenhuis bij. Tijdens die halfjaar durende stage gaat de aankomende huisarts op de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis werken: 3 maanden onder supervisie van een internist en 3 maanden onder supervisie van een chirurg. Een patiënt zal niet veel merken van de huisarts op de Spoedeisende Hulp. Het gaat hier immers om afgestudeerde artsen, die al een jaar huisartsenwerk achter de rug hebben en zich nu verder gaan scholen in de acute geneeskunde.

Voorlopig is er in het Deventer Ziekenhuis 1 opleidingsplaats, die in de praktijk waarschijnlijk door 2 arts-assistenten wordt gevuld.
Provincie:
Tag(s):