zondag, 17. april 2005 - 17:12

Di Luca wint onzichtbare Amstel Gold

Valkenburg

De Italiaan Danilo Di Luca heeft de 40e Amstel Gold Race gewonnen. De Italiaan was één van de 30 renners die als eersten aan de voet van de Cauberg kwamen. Onder hen was ook de Nederlander Michael Boogerd. De Hagenaar begon de klim als één van de eerste, maar moest bovenaan toch zijn meerdere erkennen in Di Luca en werd voor de vierde maal in zijn carrière tweede.

Om 10:21 uur vertrokken 194 renners, waaronder 21 Nederlanders, vanuit Maastricht in dichte mist voor de 40e editie van de Amstel Gold Race. Na 55 kilometer ontstond een kopgroep van vier renners, waaronder Alain van Dijk, die al gauw 12 minuten voorsprong namen. Die laatste werd pas na 220 km bij gehaald.

Een groep van zo’n 30 renners begonnen vervolgens aan de slotklim. Michael Boogerd trok de sprint aan voor teamgenoot Oscar Freire, die niet zo sterk was als vooraf gedacht. Met nog enkele meters te gaan kon de Italiaan Danilo Di Luca uit het wiel van Boogerd komen en bleek op de eindstreep te sterk voor de Nederlander. ‘Dat ik tweede ben is leuk, maar voor mij is het een vervelende plek’, verklaarde Boogerd tegenover Studio Sport.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):