woensdag, 6. juli 2005 - 11:17

Dief gekiekt en aangehouden

Veenendaal

Op dinsdagmiddag werd een jongen aangehouden na een brutale diefstal. Omstreeks 16.40 uur hielp een 46-jarige vrouw uit Veenendaal een andere vrouw op leeftijd een zware tas naar binnen te brengen op de Morgenster. De 46-jarige vrouw had zelf haar tas met boodschappen in een fietstas laten zitten. Toen ze terugkwam was haar tas weg. In de tas zaten goederen van twee winkels in Veenendaal. De vrouw belde gelijk naar de winkel om aan te geven dat mogelijk de dief de goederen nog in zou leveren bij die winkels.

Net nadat de vrouw gebeld had kwam een 16-jarige jongen uit Veenendaal binnen met het verhaal dat hij goederen wilde inruilen voor geld. Dit waren echter de goederen, eerder gestolen van de 46-jarige vrouw.

De winkelbediende bedacht zich geen moment en maakte met zijn mobiele camera foto’s. De jongen verdween vervolgens weer. De politie ging op de zoek naar de dader, en mede door het goede beeldmateriaal, kon deze veelpleger snel worden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de inwisseltruc wel was gelukt bij de andere winkel.
Provincie:
Tag(s):