woensdag, 23. maart 2005 - 22:26

Diefstal en verlies mobiele telefoon steeds groter probleem

Amsterdam

Het Oldenzaalse bedrijf DENDA Mobile Content B.V. heeft nu de ultieme oplossing in de vorm van eenvoudige software die de gebruiker net zo makkelijk op zijn mobiele telefoon plaatst als een beltoon of een game. Het werkt heel eenvoudig: bij de installatie ervan op de mobiele telefoon geeft de gebruiker zijn e-mail-adres op en eventueel zijn adresgegevens. Bij verlies of diefstal wordt in de meeste gevallen de SIM-kaart verwisseld en daar zit hem nu net de kneep.

Zodra de mobiele telefoon merkt dat er een andere SIM-kaart wordt geactiveerd, stuurt de mobiele telefoon zonder dat de nieuwe gebruiker daar iets van merkt een SMS-bericht naar een server bij DENDA. De rechtmatige eigenaar ontvangt vervolgens een e mail-bericht met het 06 nummer van de persoon die de mobiele telefoon in gebruik stelt! De e mail bevat naast het 06 nummer ook het IMEI nummer van de mobiele telefoon. Hiermee loopt DENDA alvast vooruit op de initiatieven van de operators voor de aanleg van een database met landelijke IMEI nummers van gestolen telefoons.

Als SIM Watcher is geactiveerd, verschijnt er een scherm in de mobiele telefoon van de nieuwe gebruiker met de melding dat de telefoon eigendom is van iemand anders. De rechtmatige eigenaar kan ervoor kiezen om in dit venster zijn of haar NAW-gegevens te laten zien. Het venster verschijnt automatisch elke 10 minuten in beeld bij de nieuwe gebruiker. Hiermee worden dan in ieder geval eerlijke vinders in de gelegenheid gesteld de mobiele telefoon aan de rechtmatige eigenaar terug te geven.

SIM Watcher is vorige week onder grote belangstelling geïntroduceerd op de CTIA wireless-beurs in New Orleans en is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland via de website www.javamania.nl

©BON
Categorie:
Tag(s):