zaterdag, 26. februari 2005 - 23:37

Dieren gedood bij brand

Geertruidenberg

Zaterdagavond is omstreeks 18.30 uur een uitslaande brand gemeld in een bovenwoning aan de Markt in Geertruidenberg. Politie, brandweer en GGD zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat de brand woedde in een bovenwoning, op de eerste verdieping en de zolderetage. Volgens de brandweer is de brand vermoedelijk op de zolderetage ontstaan. Op de begane grond bevindt zich een grote dierenwinkel. Voorzover nu bekend was er ten tijde van de brand niemand in de woning.

De brandweer van Geertruidenberg kreeg assistentie van de korpsen van Made en Oosterhout. De brand werd zowel aan de voor- als aan de achterzijde bestreden met vier tankautospuitwagens, een commandovoertuig en een ladderwagen. Er waren circa 40 spuitgasten betrokken bij de bluswerkzaamheden. Bij de brand zijn circa 150 dieren in de winkel door de rookontwikkeling omgekomen. Het gaat dan om onder meer kanaries, parkieten, konijnen en andere kleine dieren. Of de vissen de brand hebben overleefd is nog onduidelijk. Enkele konijnen konden door de brandweer worden gered.

De brandweercommandant gaf omstreeks 20.00 uur het sein brand meester. Volgens de eigenaar van de dierenwinkel en de bovenwoning, was slechts één van de vier kamers in gebruik. De huurder was echter ten tijde van de brand elders in Geertruidenberg.

De schade aan het pand is aanzienlijk. Ook een van de belendende percelen heeft water- en rookschade opgelopen. De bewoners daarvan hebben op verzoek van de brandweer hun woningen tijdelijk verlaten.

Burgemeester M.J.A. (Matthieu) Meijer van Geertruidenberg coördineerde ter plaatse de hulpverlening. ©BON/ Iwan van Dun
Provincie:
Tag(s):