dinsdag, 4. oktober 2005 - 9:00

Dieren krijgen vegetarische feestmaaltijd

Dieren

Stichting Wakker Dier, landelijk bekend van haar akties om het welzijn van dieren in de veehouderij te verbeteren, is vandaag, dierendag, een landelijke campagne gestart om de consumptie van plantaardige voeding te stimuleren. Vandaag zal de Gelderse plaats Dieren daarom voor één dag worden omgedoopt tot Wakker Dieren.

De plaatsnaamborden van de gemeente Dieren zijn om 07.00 uur gewijzigd in Wakker Dieren. De hele bevolking is wakker geworden met een uitnodiging van Wakker Dier aan zijn deurknop. De inwoners worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vegetarische feestmaaltijd op het Calunaplein in Dieren. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur zal Wakker Dier duizenden porties uitdelen aan de bevolking van Wakker Dieren!

Dierendag wordt dit jaar voor de 75e keer gevierd in Nederland en heeft zich in die periode vooral ontwikkeld in de richting van 'iets aardigs doen voor je huisdier'. Daar is op zichzelf natuurlijk niets mis mee, maar Wakker Dier vraagt aandacht voor het feit dat het grootschalig dierenleed op het bord van de consument ligt.
Provincie:
Tag(s):