maandag, 3. oktober 2005 - 15:52

Dieren van de kinderboerderij weggehaald

Maandag 26 september zijn de laatste dieren van de kinderboerderij die bij de speeltuin in Monnickendam hoort, naar een ander adres gebracht. De huidige faciliteiten zijn niet toereikend voor optimaal dierenwelzijn en de verzorging van de dieren is een klus waar niet genoeg vrijwilligers voor te vinden zijn. Daarom besloot het bestuur van de speeltuin om de dieren te herplaatsen en riep daarbij de hulp in van de Dierenbescherming Waterland.
<BR>Eén van de redenen dat de dieren weg moesten is dat er een nijpend tekort aan vrijwilligers is om de kinderboerderij goed draaiende te houden. Elke dag dienen de dieren verzorgd en hun omgeving schoongehouden te worden. De groep vrijwilligers die dit tot nu toe heeft gedaan is te klein gebleken. Er zijn diverse activiteiten geweest om vrijwilligers te werven, maar dit heeft helaas niet tot meer vrijwilligers geleid.

Een andere reden is dat het leefgedeelte van de dieren vrij klein en nodig aan een opknapbeurt toe is. Het bestuur onderzoekt de mogelijkheden hier op korte termijn werk van te maken. Zeker voor relatief grote dieren als de pony’s zal het terrein aangepast moeten worden. Bij dit alles zijn de speeltuin en de kinderboerderij in de winter voor publiek gesloten. De dieren moeten dan wel verzorgd worden en de vrijwilligers moeten dan door weer en wind. Dit is een zware belasting, waardoor het voor de dieren en de vrijwilligers beter is als de dieren gedurende de wintermaanden niet hier gehuisvest zijn.

Het bestuur van de speeltuin betreurt dit, maar heeft het welzijn van de dieren voorop staan. Daarom is in samenwerking met de Dierenbescherming voor alle dieren een goed onderkomen gevonden. De volgende stap is om te kijken of het mogelijk is om, na rigoureuze verandering aan het terrein, eventueel de kinderboerderij te heropenen, het liefst al bij de start van het volgende seizoen. ©BON
Provincie:
Tag(s):