dinsdag, 12. april 2005 - 21:26

Dierenbeul moet dokken

twente

De 49-jarige dierenbeul die verleden week eindelijk is gearresteerd krijgt behalve straf van de rechtbank ook nog eens een forse schadeclaim aan zijn broek. Advocaat R. Speijdel gaat namens zo'n 25 gedupeerde pony- en paardenbezitters een forse schadeclaim wegens materiële en immateriële oftewel 'shockschade' indienen.

De slachtoffers hebben zich verenigd via de stichting 'zinloos geweld tegen dieren' van oprichter Henk ten Napel. Zij gaan gezamelijk een forse schadevergoeding eisen van de dader. Twente en omgeving is enkele jaren in de ban geweest van de dierenbeul. Veel slachtoffers en eigenaren van de pony's, paarden en schapen hebben psychische schade geleden door de gruwelijke daden met hun geliefde dieren. Onlangs wees een rechter 'shockschade' toe aan en vrouw die die had gezien dat een meisje van 5 jaar onder de wielen van een auto terecht kwam waarvan haar hele hoofdhuid afgerukt werd.
De vrouw had hier psychische schade van opgelopen die door de rechtbank werd erkend. Het is voor de eerste keer dat er financiële schadevergoeding wordt ge-eist van een dierenbeul.

© BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):