zaterdag, 11. juni 2005 - 20:03

Dieven roven geld uit bank

Nijkerk

Twee vooralsnog onbekende mannen hebben vrijdagochtend 10 juni rond 8.50 uur geld gestolen uit een bank in Nijkerk. Eén van de mannen baande zich met een moker een weg naar binnen, waar hij het geld heeft weggenomen. Over de hoogte van het buitgemaakte geldbedrag wordt vanwege het onderzoek geen mededeling gedaan.

Uit een eerste buurtonderzoek is gebleken dat de mannen zich op een bromfiets verplaatst zouden hebben. De twee kwamen vanuit de Van Curler- en Reynoltstraat richting de bank aan de Callenbachstraat gereden, waar ze hun slag hebben geslagen. Daarna zouden ze via dezelfde route weer zijn weg gereden.

Een soortgelijke bromfiets is door de politie inmiddels teruggevonden bij een flat aan de Van Oldenbarneveldstraat. Buurtonderzoek daar wijst uit, dat deze bromfiets mogelijk klaar gestaan heeft. Getuigen melden dat het voertuig onder een zeil heeft gestaan. Mogelijk is de bromfiets ook aan de kant van de Van Zuijlenstraat gezien. Het buurtonderzoek rond de overval breidt zich dan ook in deze richting uit.
Van de mannen zelf is vrijwel niets bekend. Duidelijk is dat ze donkere kleding gedragen hebben. Andere bijzonderheden ontbreken vooralsnog.

De politie is op zoek naar getuigen in een groot gebied. Sowieso kunnen dat getuigen zijn die hebben gezien of gehoord dat de mannen bij de bank met een moker aan de gang zijn geweest. Maar er kunnen ook getuigen zijn die de mannen hebben gezien terwijl ze onderweg waren. Dat zou opgevallen kunnen zijn rond de Callenbachtstraat, de Reynoltstraat, de Van Curlerstraat, de Hoogstraat, de Van Oldenbarneveldstraat of andere straten in de wijk Rensselaer. Ook getuigen die de bromfiets onder zeil hebben gezien worden verzocht contact met de politie op te nemen. Dit kan onder nummer 0900 – 8844. Maar ook getuigen die niet gezien hebben wat zich in Nijkerk heeft afgespeeld, maar informatie hebben over de toedracht van dit misdrijf worden verzocht contact met de politie op te nemen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):