woensdag, 28. september 2005 - 21:35

Dijkstra hervat werk en zoekt nieuwe functie

Sittard-Geleen

Burgemeester Wim Dijkstra treedt niet per direct terug als eerste burger van de gemeente Sittard-Geleen, maar gaat wel op zoek naar een nieuwe functie. Dat is de uitkomst na zijn beraad en overleg met de verschillende fracties en ambtenaren van de gemeente. ‘Mijn houdbaarheidsdatum is verstreken’ liet hij tegenover de verzamelde pers weten. Wat die nieuwe functie zal worden is nog niet bekend, maar hijzelf geeft de voorkeur aan een bestuurlijke functie.

De burgemeester kon ook nog geen tijdsaanduiding geven per wanneer hij die andere functie wil gaan betrekken. In ieder geval gaat de burgemeester van de Zuid-Limburgse fusiegemeente aanstaande maandag weer aan het werk. Hij krijgt hierbij het vertrouwen van de raad en het college.

Wim Dijkstra had zijn werk tijdelijk neergelegd, nadat er door de gemeenteraad een motie van afkeuring tegen hem was ingediend. Deze motie werd ingediend, nadat de burgemeester tegen het plan voor een nieuwe basisschool in Einighausen en Guttecoven stemde. Door de verontwaardigde reacties vanuit de gemeenteraad en het college besloot een aangeslagen Dijkstra tot een time-out. Hij wilde deze periode gebruiken om in gesprek te blijven met het college en de gemeenteraad.

De PvdA burgemeester laat weten dat zijn ‘kracht als burgemeester nog zeker niet op is’. Wel hebben de afgelopen jaren, waarin de gemeenten Sittard, Geleen en Born tot een grote gemeente werden samengevoegd, veel energie gevergd, laat hij weten. Hij vindt in ieder geval dat de gemeente Sittard-Geleen ‘vers bloed’ nodig heeft op bestuurlijk niveau.

© BON/Foto's:John Peters
Provincie:
Tag(s):