donderdag, 18. augustus 2005 - 10:38

Directeur PSV in opspraak

Commercieel directeur Rob Ribbers van PSV blijkt onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek naar de voorkennisaffaire rond Ed Maas, topman van vastgoedfonds VHS.

Als directielid van Staalbankiers, de huisbankier van VHS, zou Ribbers op de hoogte zijn geweest van omstreden aankooptransacties van Maas. Dat blijkt uit een proces-verbaal waar NRC Handelsblad de hand op wist te leggen.

Het verbaal is opgemaakt op 1 juni. Een week later deed justitie een inval bij Staalbankiers. Ribbers reageerde gisteravond verbolgen op de publicatie. ,,Heel vervelend dat dit zonder verificatie in de pers komt.'' Ribbers zegt dat hij door justitie niet is gehoord.

Volgens het proces-verbaal zou Ribbers drie jaar geleden goedkeuring aan Maas hebben gegeven om aankoopopdrachten te doen, hoewel de juridische afdeling van Staalbankiers ’misbruik van voorwetenschap aanwezig achtte’.

"Onzin", stelt Ribbers over dat deel van het proces-verbaal. Inhoudelijk wil hij niet op de affaire ingaan. "Als voormalig bankmedewerker heb ik een geheimhoudingsplicht. Bovendien wil ik een eventueel justitieel onderzoek niet frustreren.''

Ribbers benadrukt dat hij ’heel graag’ het gesprek met justitie aangaat. Verder zegt hij zegt niet te vrezen voor zijn positie bij PSV.
Categorie:
Tag(s):