woensdag, 30. november 2005 - 12:23

Directeur SE Fireworks is een slechte verliezer

Enschede

Directeur Rudie Bakker van het ontplofte SE Fireworks blijkt onderhand een slechte verliezer te zijn. Na totaal te zijn uitgeprocedeerd wil hij nu ook nog onder zijn gevangenisstraf proberen uit te komen. Hij heeft een verzoek tot gratie ingediend bij de koningin.

Directeur Rudie Bakker wil niet weer de gevangenis in om de resterende straf van een paar maanden uit te zitten die het gerechtshof hem heeft opgelegd. Hij heeft nu een verzoek bij de koningin ingediend voor gratie. Bakker is altijd blijven doorprocederen tot het uiterste. Het Europese hof heeft onlangs een verzoek afgewezen om de zaak opnieuw te bekijken. Hij is nu totaal uitgeprocedeerd maar ziet nu blijkbaar toch nog een gaatje om onder zijn straf uit te komen.

Zijn mededirecteur Pater zit nu wel zijn opgelegde straf uit. De Enschedese bevolking ziet hem onderhand als een slechte verliezer. De rechtbank legde hen de straf op wegens overtreding van de milieuwet, en handel in illegaal vuurwerk. Of de slachtoffers van de vuurwerkramp blij zijn met het gespartel van Bakker is nog maar de vraag.
Provincie:
Tag(s):