zaterdag, 2. april 2005 - 15:48

Diverse korte berichten politie Brabant Zuid-Oost

Regio

Een kort overzicht van alle 'kleine' en grote zaken waar de politie Brabant Zuidoost afgelopen dag mee geconfonteerd werd.

's-Hertogenbosch: Vreemdelingencontrole
Tijdens een vreemdelingencontrole in samenwerking met de Arbeidsinspectie op 1 april 2005 zijn in een bedrijf aan de Maaspoortweg te Den Bosch twee illegale vreemdelingen aangetroffen, een man van 48 en 50 jaar. Beiden zijn in bewaring gesteld.
In een bedrijf aan de Wijksestraat te Heusden werden bij een controle eveneens twee illegale vreemdelingen aangetroffen, een 50 en 52 jarige man. Zij zijn eveneens in bewaring gesteld.
Bij een bedrijf aan de Copernicuslaan te Den Bosch werd een 31-jarige asielzoeker aangetroffen, die werkzaamheden verrichtte, terwijl hij nog in de asielprocedure zat. Alle werkgevers krijgen eveneens een boete van de arbeidsinspectie.

’s-Hertogenbosch: Openlijke geweldpleging
Als verdachte van openlijke geweldpleging op 2 april 2005 omstreeks 03.40 uur op de Hoge Steenweg te Den Bosch zijn een 27-jarige en twee 35-jarige mannen uit Den Bosch aangehouden. De politie kreeg een melding van een vechtpartij en bij hun komst zagen ze de 27-jarige man met een kettingslot staan zwaaien naar een slachtoffer dat op de grond lag. Toen de man de politie opmerkte, begon hij met het slot naar de politieman te zwaaien, die dit echter kon ontwijken. Hierop wilde de politieman de verdachte aanhouden. Op dat moment kwam de derde man en sloeg vervolgens de politieman, kennelijk om de aanhouding van de man te voorkomen. Doordat de politieman zich moet verdedigen tegenover zijn aanvaller lukte het de aangehouden man om weg te komen. Echter na een tiental meters liep hij tegen de fiets van een politieman van het biketeam. Hierop kon de man, na enig verzet alsnog worden aangehouden. Inmiddels had de politieman zijn aanvaller ook aangehouden en werd het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer ook bij de vechtpartij mee had gedaan en aangezien hij na behandeling in het ziekenhuis naar huis kon, is hij eveneens aangehouden. Allen zijn ingesloten.


Regio: Rijden onder invloed
Rosmalen - Tegen een 32-jarige automobilist uit Rosmalen is op 2 april 2005 proces verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.55 uur op Hintham te Rosmalen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd

Den Bosch - Een19-jarige automobilist uit Vlijmen is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.40 uur op het Wilhelminaplein te Den Bosch door het rode verkeerslicht.

Biezenmortel- Tegen een 28-jarige automobilist uit Tilburg is op 1 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 22.00 uur op de Brabantsehoek te Biezenmortel.

Helvoirt- Tegen een 32-jarige automobilist uit Nuland is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.10 uur op de Molenstraat te Helvoirt.

Boxtel - Tegen een 23-jarige automobilist uit Boxtel is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.20 uur op de Mgr. Bekkersstraat te Boxtel tegen een geparkeerde auto en is vervolgens doorgereden.

Schaijk- tegen een 40-jarige bromfietser uit Velp is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.50 uur op de Runstraat te Schaijk.

Oss- Tegen een 43-jarige automobilist uit Oss is op 1 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 20.45 uur op de Heihoeksingel te Oss. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Oss - Tegen een 17-jarige bromfietser uit Oss is op 1 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 22.35 uur op de Gerbrandylaan te Oss en kwam daarbij met de bromfiets ten val. Hij is met een gebroken sleutelbeen opgenomen in het ziekenhuis. Van de jongen is een bloedproef genomen. Tevens was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat en droeg hij geen helm. Ook was de bromfiets opgevoerd.

Boxmeer- Tegen een 42-jarige automobilist uit Boxmeer is op 1 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 22.40 uur op de Rembrandt van Rijnstraat te Boxmeer.

Oss- Tegen een 19-jarige bromfietser uit Megen is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 00.20 uur op de Terwaenen te Oss.

Boxmeer- Tegen een 34-jarige automobilist uit Sint Anthonis is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.25 uur op de Sint Anthonisweg te Boxmeer.

Oeffelt- Tegen een 17-jarige bromfietser uit Gennep is op 2 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 04.40 uur op de Hapseweg te Oeffelt.


Schijndel: Man valt van fiets
Een 56-jarige fietser uit Schijndel is op 1 april 2005 omstreeks 16.10 uur met zijn fiets gevallen en tegen een paaltje op de Klaverwei te Schijndel terechtgekomen. Met gebroken ribben is de man opgenomen in het ziekenhuis in Veghel.


Sint Michielsgestel: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de Gemondseweg te Sint Michielsgestel op 1 april 2005 omstreeks 18.40 uur is een 33-jarige motorrijder uit Boxtel lichtgewond geraakt. Hij botste tegen de auto van een 46-jarige bestuurster uit Schijndel, toen deze linksaf sloeg en de motorrijder niet op had gemerkt.


Uden: verdachten belediging en verzet aangehouden
Een 18-jarige jongen uit Volkel is op 1 april 2005 aangehouden ivm belediging van politiemensen Bij controle van een groepje jeugd omstreeks 22.10 uur op de skatebaan aan het Bevrijdingspak bleek dat flesjes bier werden gedronken. Toen de politiemensen de jongeren hierop aanspraken, begon de 18 jarige jongen de politiemensen te beledigen. Hierop hebben de politiemensen hem aangehouden, waarbij een 18 en 21 jarige jongen uit Uden dit wilden beletten. Hierop zijn zij ook aangehouden.

Schaijk: Illegale vreemdeling aangetroffen
Bij een controle op de Udensedreef te Schaijk op 2 april 2005 werd een 24-jarige Joegoslaaf slapend in zijn auto aangetroffen. De man bleek illegaal in ons land te verblijven.

Oss: Inbreker aangehouden
Een 56-jarige man uit Oosterhout is op 1 april 2005 op heterdaad betrapt toen hij een kast openbrak in het ziekenhuis in Oss. De man was de kamer van een arts binnengelopen en op het moment dat hij een kast forceerde, kwam de arts binnen. De man is aangehouden.

Oss: Messen in beslag genomen
Bij een 22-jarige man uit Oss zijn op 2 april 2005 omstreeks 04.10 uur twee grote slagersmessen aangetroffen en inbeslaggenomen. De man liep op de Kruisstraat te Oss. Hij wist zelf niet waarom hij de messen bij zich had. ©BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):