donderdag, 3. maart 2005 - 16:29

Diverse sneeuwgerelateerde zaken

Kennemerland

De sneeuwval heeft tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag de weggebruikers én de politie flink bezig gehouden. Ongeveer zestig keer verleenden agenten in de hele regio assistentie bij het afhandelen van aanrijdingen en stremmingen. Bij de ongeveer veertig botsingen raakte niemand ernstig gewond omdat veel weggebruikers extra voorzichtig reden. Wel was er de nodige blikschade.

Een 39-jarige bestuurder uit Velserbroek kreeg donderdagmorgen op de Orionweg in Haarlem een boete van € 100,- nadat agenten constateerden dat de chauffeur het overige verkeer in gevaar bracht, omdat hij aan alle zijden van zijn vierwieler onvoldoende zicht had. Hij had de auto niet voldoende sneeuwvrij gemaakt.

Bij Halfweg belandde donderdagmorgen op Zijkanaal F Oost een strooiauto van de gemeente onderaan het taluud, toen de bestuurder moest uitwijken voor een tegenligger. De strooiwagen reed het taluud af en belandde tegen het hek.

Donderdagmiddag, tussen 12.00 uur en 14.00 uur zetten politieagenten een gedeelte van de N207 af nadat verschillende auto’s door de gladheid van de weg raakten en een vrachtauto met aanhangwagen schaarde. Na hulp van een takelwagen kon de weg weer voor het verkeer worden vrijgegeven. Tijdens sneeuwbalgevechten tussen jongeren op verschillende plaatsen in de regio sneuvelden nogal wat ruiten van woonhuizen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):