woensdag, 25. mei 2005 - 10:11

DNA spoor leidt naar overval in 1999

Alphen aan den Rijn

Het DNA-profiel van een verdachte van een overval op een belwinkel in Den Haag van 19 februari jl. heeft geleid naar een gewapende overval op een Albert Heijnfiliaal in Alphen aan den Rijn op 22 november 1999.

In de vooravond van maandag 22 november 1999 drongen drie gemaskerde mannen een Albert Heijn-filiaal in het winkelcentrum ‘De Herenhof’ in Alphen aan den Rijn binnen en bedreigden medewerkers en klanten met vuurwapens. De drie gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor.

Politie Hollands Midden heeft direct na de overval een groot aantal getuigen gehoord, een buurt- en passantenonderzoek gehouden en verschillende sporen veiliggesteld. Zo werd de directe omgeving afgezet en werd de vluchtroute van de daders nagelopen. De politie trof bij die zoekactie een bivakmuts aan. Ondanks het uitgebreide onderzoek en het op de bivakmuts aangetroffen DNA-spoor konden geen verdachten worden aangehouden.

Ruim vijf jaar na de gewapende overval in Alphen aan den Rijn hield de Politie Haaglanden op 19 februari twee mannen (van 33 jaar uit Delft en van 31 jaar uit Den Haag) aan op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een belwinkel in Den Haag op 19 februari. Beide mannen zitten op dit moment in voorlopige hechtenis. Het DNA-profiel van de verdachte uit Delft bleek overeen te komen met het DNA dat in 1999 was aangetroffen op de bivakmuts die gebruikt was bij de overval op de Albert Heijn.

De man uit Delft zal zich ook voor de overval in Alphen aan den Rijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Provincie:
Tag(s):