vrijdag, 1. april 2005 - 14:31

DNA-test voor Maastrichtse honden

Maastricht

Er werden honden verwacht in het Binnenstadshuis en de dienst Stadsbeheer, maar in plaats daarvan moesten ze het met tompoezen doen. De gemeente had gisteren een pers-bericht naar diverse media gezonden, waarin werd opgeroepen dat er een DNA test zou zijn voor honden in Maastricht. Deze test was in het leven geroepen in het kader van de schoonmaak-campagne Sjiek en Sjoen.

De hondeneigenaren konden met hun viervoeter tussen 9.00 uur en 12.00uur terecht bij het Binnenstadshuis in het centrum van de stad en bij de dienst Stadsbeheer in de wijk Limmel. Van de hond werd dan speeksel afgenomen. Door een zogenaamd DNA-profiel op te stellen kon de gemeente er sneller achter komen, van welke hond de uitwerpselen waren, die op niet toegestane locaties werd aangetroffen.

Het was de bedoeling dat de publicaties in diverse bladen en tijdschriften terecht zouden komen en dat er veel mensen op af zouden komen. De eerste 25 hondenbezitters zouden zelfs een kleine attentie ontvangen. Uiteindelijk kwam de oproep alleen terecht bij TV-Maastricht. In het programma Stadslicht werd de test openbaar gemaakt. Overige media deden er niets mee.

Aan deze oproep zat echter een luchtje. De test ging dus van start op 1 april. Blikopnieuws had meteen door dat het hier ging om een 1 april grap, maar hadden de inwoners van de stad dit door?

De resultaten vielen echter tegen. In het Binnenstadshuis was er niemand komen opdagen die vroeg naar de DNA test. In Limmel was er wel een man die het bericht had gehoord en deed trouw zijn plicht. Als troost voor zijn komst kreeg hij nog wel een lekker gebakje.Tja en wat gebeurde er met de andere Tompoezen voor de eerste 25 hondenbezitters, ach die smaakten heel lekker.

© BON Jean-Pierre Geusens (foto’s)
Provincie:
Tag(s):