zaterdag, 24. september 2005 - 10:07

Dode bij achtervolging

Heemstede

Bij een aanrijding op de Herenweg is zaterdagochtend rond 09.10 uur een 36-jarige Haarlemmer om het leven gekomen. De man reed in zijn auto ter hoogte van de Van Merlelaan met hoge snelheid links langs een verkeersheuvel en kwam daardoor frontaal in botsing met een tegemoet komende auto. De Haarlemmer raakte bij de aanrijding zo zwaar gewond dat hij vrijwel direct overleed. De bestuurder van de andere auto, een 80-jarige man uit Vogelenzang, raakte zwaar gewond. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen.

Uit onderzoek bleek dat het Haarlemse slachtoffer eerder die ochtend vanuit Noordwijk richting Vogelenzang was gereden. Hij had onderweg in Noordwijkerhout twee keer een aanrijding veroorzaakt en was daarna doorgereden. Vervolgens had hij amok gemaakt bij een tankstation in Vogelenzang, was weer in zijn auto gestapt en verder gereden. In Vogelenzang had hij weer een aanrijding en een bijna aanrijding veroorzaakt en was opnieuw doorgereden. Vervolgens was de man richting Heemstede gereden en had daar de fatale aanrijding veroorzaakt.

Het verloop was gezien door de inzittenden van één van de aangereden auto's die de man na de aanrijding waren gevolgd om verhaal te halen. Zij hadden tijdens de rit de politie gewaarschuwd. De gewaarschuwde politiemensen waren onderweg om de man in zijn auto te onderscheppen. Zij werden op de Herenweg bijna geramd door de auto van de Haarlemmer en zagen vervolgens hoe hij frontaal op de auto van de man uit Vogelenzang reed. Er is geen sprake geweest van een achtervolging. Het onderzoek naar de precieze toedracht wordt voortgezet. ©BON / FBF.nl
Provincie:
Tag(s):