maandag, 30. mei 2005 - 13:33

Dode bij massale vechtpartij in strandpaviljoen

IJmuiden

Zondagavond is een massale vechtpartij uitgebroken in een strandpaviljoen aan de Zuidpier in IJmuiden. Vlak voor 24.00 uur werd de politie gebeld dat enkele tientallen mensen met elkaar op de vuist waren gegaan. Het personeel van de strandtent zou zich hierdoor ernstig bedreigd voelen. Twee mannen raakten gewond, waarvan één zo een ernstig hersenletsel opliep dat hij maandag in het ziekenhuis is overleden.

Toen de politie bij het strandpaviljoen arriveerde was de vechtpartij al voorbij. Wel lagen er twee slachtoffers op de grond. Het betrof een 41- en 44- jarige man uit IJmuiden. De mannen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De 44-jarige man bleek er zo ernstig aan toe te zijn dat hij maandag aan zijn verwondingen is overleden. De andere IJmuidenaar is minder zwaar gewond geraakt tijdens de massale knokpartij.

Een agent werd door een van de bezoekers van het strandpaviljoen ernstig bedreigd, waarop de man is aangehouden. De politie heeft een recherche team ingezet om de toedracht te achterhalen. © BON / Miranda van der Sloot - foto: archief FBF.nl
Provincie:
Tag(s):