woensdag, 30. november 2005 - 22:21

Dode en gewonde na aanrijding

Op de Markerwaarddijk, op korte afstand van de Houtribsluizen, is woensdagmorgen bij een ernstig verkeersongeval, een 36-jarige man uit Hoorn als bestuurder van een personenauto om het leven gekomen. De bestuurder van een bestelbusje, bestuurd door een 57 jarige man uit Wieringermeer, dat ook bij het ongeval betrokken was, is met zwaar lichamelijk letsel opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Dat meldt de politie Flevoland woensdag.

Na de eerste melding van het ongeval, kort na 08.00 uur, is de Markerwaarddijk voor het verkeer vanuit beide richtingen afgesloten. Dit heeft to het middaguur geduurd. De politie stelde een technisch onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en hoorde de getuigen.

De aanrijding is ontstaan doordat de bestuurder uit Hoorn om nog onduidelijke reden op de verkeerde weghelft terecht is gekomen en daar frontaal op de bestelbus van de bestuurder uit Wieringermeer is gebotst.

De met zand geladen aanhangwagen die aan de auto van het 36-jarige slachtoffer was gekoppeld, schoot los en kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand op de rijbaan.

Na de aanrijding zaten beide bestuurders bekneld in hun voertuig en zijn daar door de brandweer uit bevrijdt. Personeel van de traumaheli ondersteunde de bemanningen van de GGD-ambulances.

Het letsel van de 57-jarige leek in de loop van de dag mee te vallen. De man kon later naar huis met enkele gebroken ribben en een hoofdwond.
Provincie:
Tag(s):